Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2008 01:20 - Ракия + BTV
Автор: dagma Категория: Други   
Прочетен: 12147 Коментари: 40 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2008 01:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Според Оскар Уайлд от жена, която казва възрастта си можеш да очакваш да каже всичко. Ще си позволя да перифразирам царя на сентенциите: от прилежна домакиня оставена без съпруга си за известно време, можеш да очакваш да извърши всичко. И така тази вечер, след като сложих децата да спят необичайно рано, се отпуснах пред телевизора, за да гледам не друго, а изпълнение на Ивана, което разбира се никак не върви без сто грама изстудена ракия и силно осолена домашна туршия. Всъщност попаднах на една претенциозна телевизионна бутафория, наречена „Великолепната шесторка”. Дали защото не нося на алкохол, или просто съм неосъзнат любител на кича, но напълно осъдително не превключих канала, а се втренчих в програмата с нарастващ интерес. Видях как пред неголяма публика излезе Данчо Караджов преоблечен като сръбски циганин. Съпровождаше го известна TV говорителка с вид на матрона, също в цигански костюм. Между тези двамата се открояваха преливащите форми на певица, назовавана в миналото кръчмарска певачка, а днес - фолк изпълнителка. Тримата запяха песен от сръбски филм, докато някъде отзад им припяваше друга чалга звезда, чиято външност нестабилно балансираше между границата на агресивна сексуална хищница и оттеглила се от активна дейност преуспяваща „маман”. Камерата показа как тя свойски, почти интимно обръщаше натежал поглед не към друг, а към бившия министър на отбраната Свинаров, за когото навремето имаше съмнения за участие в големи корупционни сделки свързани с ремонт и закупуване на военни вертолети и самолети. Необичайната тройка на сцената се надвикваше опиянена от сръбските ритми, като най-нелепо беше циганското преображение на легендата от полубунтовната рок група „Сигнал”. Опушено дрезгавият тембър на Ивана хармонираше с потъналия й в сластна нега поглед. Очаквах всеки момент да зърна подходящия обект за тази знойна поп фолк чувственост –  Бойко Борисов. Наистина, сякаш го виждах: ето го там, гледа я усмихнат с полупритворени очи, което обаче не прави погледа му по-изразителен. Отпуснат е на стола си по своя характерен покъртително лежерен начин, пуловер с цип плетен от груба вълна е обвил касапския му врат, а лицето му е покрито с мръсно-сива набола брада. О не, сбъркала съм. Такъв го видях в шоуто на устатото ченге Коритаров. Тогава се опитваше да демонстрира отегчение от медийни изяви, което заедно с неприятното му сутрешно излъчване трябваше да носи послание за денонощна заетост на един кмет-работохолик. Видът му тогава направо дъхаше на застояло и снощен чесън. Спарени бяха и думите, които изричаше с инфантилния си маниер на тъповат хашлак в защита на  оня трудно различим сив хитрец Минко Герджиков, който изигра като треторазряден актьор ролята на бойков опонент на предпоследните местни избори, подкрепен от СДС.

            Много се отклоних. Бойко го нямаше сред публиката. Сигурно заради отсъствието на такъв феромонен самец, атмосферата на концерта беше силно розовееща, обилно парфюмена и лепкаво-сладникава. Голям принос за изкуствената приповдигнатост имаше водещата – Ани Салич. След всяка песен с добре отрепетирана тъжна усмивка, тя напомняше с майчински и състрадателен глас, че с SMS ще помогнем на децата в Могилино. Остра фалшивееща нотка, която удря в ухото естествената човешка разсъдливост. Вместо разследване, неуморно търсене на истината, достоверна информация и изискване на отговорност, ни беше предложено панаирджийско шоу, при това с дейното участие на представител на властта. Заедно с ракиената пошлост, йезуитски ни беше вменено и чувство на вина, което напълно да размъти и последната капка здрав смисъл.

В края на програмата безочливата сервилност надмина всякакви граници. Един от участниците заяви, че ще успее да осигури присъствието на Първанов на следващия концерт. Бурните аплодисменти удостовериха одобрението на медийния позор. Малък реванш за срама беше гласът на някой от изпълнителите, който дочух да се пошегува със следващия участник – „А вие Сталин ли ще доведете?”



Тагове:   bTV,   ракия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divini - :) това си е жив мазохизъм
19.02.2008 09:28
Много добре написано, но нужно ли е да се измъчваш с толкава пошла продукция... и всъщноост ако следващото издание на великолепната шесторка (гледала съм около 3 минути от него) се окаже извънреден брой не се учудвам: Триото Гоце, Бойко и Лили Иванова, дует Минко и Глогинко, и солово изпълнение на Сергей, със специалното участие на хора на Българската пожарна...

Поздрави
цитирай
2. mph - :)
19.02.2008 10:29
Чудесно написано за нещо, което не съм гледал, а сега няма и да гледам.
Показност и благотворителност не се свързват. Иначе е само рекламна акция или някаква димка.
цитирай
3. chara - много точно си "уловила" атмосферата
19.02.2008 10:31
и аз така го усетих още в първото предаване и бях до там
не подкрепям каузата им
/може и да звучи еретично, но аз не съм от хората, които особено се интересуват как ще ги приемат околните и когато си имам позиция си я аргументирам/
защото не е искрена, а манипулативна
и няма да доведе до решаване на проблемите с хората в институции - а такива има много и на най-невероятни места и не само деца, а и възрастни ...
нещото, което би променило положението е промяна в политиката на държавата чрез конкретни мерки - законодателни и финансовото им гарантиране:)))
всичко друго е ... познатото ... хляб и зрелища /от Древния Рим/ ... или PR - кампания за нечии имидж ...
цитирай
4. iliada - Привет ,dagma!
19.02.2008 10:35
Позабавлявах се в този постинг !Интересна е позицията която заемаш,пък и направих първоначално опит да гледам шоуто,но нещо не се получи.
Мислех си ,че щом нещо не го приемам ,навярно причината е в мен.........
Сега съм спокойна!
Приятен ден!
цитирай
5. анонимен - ако не друго, поне си показват то...
19.02.2008 11:03
ако не друго, поне си показват тоалетите
които не са много евтини
цитирай
6. thomas - На мен друго ми направи впечатление...
19.02.2008 11:26
Че в анонсите на "шоуто" (Мариана, любим глас мой, какво правиш и ти там, по дяволите!?) се подчертава дебело, че мобилните оператори щели да се откажат от ПЕЧАЛБАТА си!?!?!? Ама каква печалба бе, хиени такива? Вие просто сте предоставили финансово-комуникационен канал. Това да не ви е някоя игра с малоумната публика, завладяна от обикновена треска за злато или от циците на Зара от "къщата", та търсите и дял от печалбата!?
цитирай
7. sis - тва в програмата го пишат
19.02.2008 11:36
серия 1, серия 2!!! Или нещо като сапунка, ама на живо. Даже не съм сигурна, че е на живо.


цитирай
8. анонимен - Има една много умна мисъл, че човек, ...
19.02.2008 11:42
Има една много умна мисъл, че човек, който не може да прави кино, става кинокритит.Същото било и с писането на книги.Та обикновенно хора, които нищо не правят, критикуват тези, които правят нещо- може би не винаги най-най, но все пак нещол
цитирай
9. анонимен - Брей че тъпо! Като нямаш идея за ...
19.02.2008 11:45
Брей че тъпо!
Като нямаш идея за какво да пишеш, по-добре не пиши. Графоманка! Никой няма да ти чете идиотските драсканици!

ТРОЛ
цитирай
10. viovioi - И аз се присъединявам към негативните оценки.
19.02.2008 11:49
Имам само едно уточнение. Идеята е благородна и добра. Да се помага на болни и изоставени деца. Полагат усилия хората, но толкова могат. Погледнете по широко, оставете критиките и сарказма. Ние тук и това не сме направили, само плюем и злобеем. Изведнъж ми стана гадно и тъжно ,че сме толкова зли.
цитирай
11. анонимен - бе дзверове мамини /8, 9, 10/ мозъка ...
19.02.2008 11:58
бе дзверове мамини /8,9,10/ мозъка май ви служи само за първосигнални действия от рода на ядене и акане като не разбирате що се включвате да дразните напразно мамини дебилчета късопаметни
цитирай
12. анонимен - И аз го намирам пошло и фалшиво.
19.02.2008 12:09
Не ми се връзват скъпите тоалетчета на "дамите " и показването на цици и фалшиви усмивки ,с благотворителността.Може и да не съм права за някои,обаче така го усещам,още от първия път като гледах "Великолепната шесторка".Нищо великолепно няма там.
цитирай
13. gantree - @
19.02.2008 12:09
Не гледам bTV. Безопасно е да не се гледа bTV, и така светът ми изглежда далеч по-приятно място. Дори не знам как изглежда въпросната Иванка с прословутите й гърди и тоалети. Отвреме-навреме гледам филмовите канали и ежегодните турнири по снукър, например, снощната победа в шампионата на Уелс на новият гений Марк Селби срещу Съливан. И чета. В момента чета за бекташите, за хаджи Бекташ, за суфията Саръ Салтък и Исмаил Кемал бей. Конкретният повод са Косово, албанците и фактът, че повечето албанци са бекташи, почитащи Св. Наум и Св. Никола.
цитирай
14. анонимен - аз-Фалш и нищо друго
19.02.2008 12:31
Не ги гледам ,но снощи попаднах на мангалското изпълнение на кръчмарката Ивана и другите двамца.Направо онемях ,че и се смях.Остава да поканят и Шрайчо циганина.
цитирай
15. анонимен - до 11 от 8-всеки може свободно да ...
19.02.2008 12:47
до 11 от 8-всеки може свободно да изрази мнение, аз определено имам мозък, какъвто явно при теб липсва, защото освен да обиждаш не виждам да си написал нещо смислено
цитирай
16. danel - Да не се обиждаме (11)
19.02.2008 12:50
Не приемайте толкова навътре мнението на другите за едно телевизонно предаване. Просто хващате дистанционното и пошлостта остава за другите. Хората са много различни. Нека всеки сподели своето мнение. А сега към поста. Наистина идеята е благородна. Вярно е обаче , че малко се преиграва. Не ме подразни Ивана, но прословутата Рени беше направо отблъскваща.
цитирай
17. desyul - Браво! Много точно казано!
19.02.2008 13:00
И аз не мога да разбера за какво е целият този цирк на гърба на нечие нещастие. И никой не може да ме убеди да пращам SMS-и, защото не съм убедена къде отиват парите. И все се чудя защо трябва да гласувам за 1, 2 ...или 6, при положение че парите са за едно и също място. Нали това все пак не е Music idol, че накрая някой да спечели. Нали идеята е да се помогне. Бутафорна история. Виж ако се гласуваше за № 1 и парите да отиват при едни, а като гласуваш за № 2 - да отиват за други и т.н., повече щях да го разбера, но пак нямаше да пращам SMS-и.
цитирай
18. dagma - ...
19.02.2008 16:07
Май съм била една от малкото, които снощи са си пропиляли времето. Благодаря ви за това, че споделяте мнението ми, а и допълвате нови части от пъзела към общата картинка.

@viovioi Струва ми се че тези, които дирижират подобни инициативи, разчитат на искреността и доброто сърце на хора като теб. Но политиката на държавата е пълна немилост към страдащите. Това шоу тъничко внушава, че управляващите правят всичко, което е по силите им. Затова като пратиш левчето, ти, заедно с BTV, легитимираш провежданата политика. Така не помагаш на децата в беда - а те не са само в Могилино - а просто успокояваш съвестта си. Манипулацията е от най-долнопробен вид.
Изводът - здравословно е да не се гледа BTV, както казва gantree :)
Поздрави на всички
цитирай
19. gantree - @ dagma
19.02.2008 17:14
Хората искат забавление + някой да ги кара да се чувстват съпричастни. И значими, най-вече в собствените си очи. Може да нямам много, но "ще дам една риза на ближния", в случая SMS. "А ако някой все още се съмнява в собствената ми значимост и състрадателност, нека благоволи да погледне месечната ми разпечатка", хахах.

Не знам, аз не мога да се ядосам истински на такива неща като тези. Избива ме на смях. И ме обзема снизходителност. Да, сигурно не е полезно, но очевидно имам някакъв проблем, който ми пречи да се ядосам истински. Както казваше преди време новоизпеченият лакей на Любомир Павлов и жена му от "Сутрин в седем" - "нека да се забавляваме с българите".
цитирай
20. dagma - gantree
19.02.2008 22:16
милосърдието и състраданието са безценни когато "едната ръка не знае какво прави другата". Но си прав, че да пускаш есемесче докато се "кефиш" на евтино халтураджийство е наистина еснафско и пошло купуване на индулгенции.
Май Волгин беше в "Сутрин в седем". Виж него бих изтърпяла само в алкохолен делириум.
цитирай
21. gantree - @ dagma
19.02.2008 22:42
Не е Волгин. Явор е. Е, в сравнение с Волгин е като с китка да го накичиш.
цитирай
22. анонимен - ЕЙ ПАК РАЗБРАЛИ НЕРАЗБРАЛИ КРИТ...
20.02.2008 10:11
ЕЙ ПАК РАЗБРАЛИ НЕРАЗБРАЛИ КРИТИКУВАТ/20,21/ БОЖЕ КОЛКО ГЛУПОСТ ИМА В ТАЗИ МАЛКА СТРАНА АКО МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЕНЕРГИЯ ЩЯХМЕ ДА СНАБДЯВАМЕ европата с ефтина инергиа бе вие млади сополиви ми се виждате май
цитирай
23. анонимен - СЕРВИЛНА СИ ТИ!!!!!!!!!
20.02.2008 23:23
Превзета и надменна персоно! Напомняш ми за една
притча в която се разказва за един човек който седял на кръстопът и наблюдавал хората.Някой го попитал:
-"Kакво правиш тук цял ден!"

-"Дялкам си пръчката и броя овцете на хората"
Аз изцяло се присъединявам към тази благородна кауза за изоставените деца на България. Направи го и ти! Дай пример на дъщеря си.Научи я на милосърдие, заведи я в най близкия ви дом за деца.Може би тогава ще разбереш загрижения поглед на АНИ САЛИЧ,защото за разлика от теб тя отиде в Могилино!Прегърни детето си и заедно пуснете SMS!!!

цитирай
24. gantree - ...
21.02.2008 12:37
Триене му е майката, за съжаление :(
цитирай
25. dagma - gantree
21.02.2008 15:14
Не ми се вижда някак редно да го правя. Ама съм сигурна, че No 23 ако може, ще ми изтрие поста. :)))
цитирай
26. gantree - @ dagma
21.02.2008 15:33
Да, принципно си права, но аз лично такива ги трия още на "първото ниво" на дразнимост. Нищо против нямам да ме обижда кой както си иска, но не и в собствения ми блог, в случая имам предвид теб, в твоя блог.
"Надменна и превзета" ... директно, ама директно му нарушавам "свободата на словото" на такъв :))) без да се замисля дори. Ако има да казва нещо хубаво - да заповяда, ако не - светът е толкова мно-ого много широк.
цитирай
27. dagma - Хванала съм се
21.02.2008 15:48
на хорото, така че да се изказват - не очаквам само хубави неща. Но ако някой избълва ругатня, ще трия. (Въпреки че това "надменна" малко ме жегна).
Благодаря за подкрепата :)
цитирай
28. divini - любимо
21.02.2008 16:03
.. този анонимният, а и други подобни на него, знаят всичко за нас, в случаят за теб... ти не изпитваш състрадание и учиш дъщеря си да вандалства.... освен да критикуваш по-цял ден нищо не правиш.. и т.н. и т.н. да не се разпростирам, че нямам време - трябва да критикувам :))

Пак те поздравявам за поста и здравите нерви :))
цитирай
29. gantree - @ dagma
21.02.2008 16:23
Мне, то не е точно "хоро" това. "Хоро" в нета аз лично разбирам по малко по-различен начин. Блоговете възприемам преди всичко като лична територия, и после като всичко друго, втч. и територия за дискусия. Имам и главно предвид опита от дискусии, които се израждат по подобен на този анонимен начин - хората постепенно спират и млъкват при появата, и при допускането на такива като този.

Присъединявам се към поздравлението за здравите нерви, и - горе главата, да не ти пука.
цитирай
30. dagma - divini, gantree
21.02.2008 16:33
Вече виждам ползата от анонимните - вие ме навестихте :)
Поздрави
цитирай
31. gantree - @ dagma
21.02.2008 18:51
Само привидна е тази полза :)) Аз лично те навестявам всеки ден, поне по веднъж, независимо от един или друг анонимен или неанонимен посетител на блога ти.
цитирай
32. dagma - ...
21.02.2008 22:59
Добре де, днес ми е ден за откровения. Знам го, gantree - и, вярвай, това за мен е повече от удоволствие. Всеки, който посещава дневника ти и е попадал на твои коментари и полемики би разбрал защо го казвам! Самата аз те "следя" от около година, още когато бях в редиците на анонимните. Защото... как да го кажа по-точно? - спокойно и невъзмутимо, понякога само с няколко думи, просто бръкваш в душата. Имам предвид неща отвъд "десните ценности", а по-скоро някакъв цялостен поглед към света, който лично аз в огромна степен споделям.
Хайде, стига, че се увлякох... Абе всичко е до "споделянето".
цитирай
33. gantree - @ dagma
22.02.2008 08:08
Удоволствието е взаимно.
Стискай палци днес пултовете в НС да се объркат, и да се съберат 121 "против".
цитирай
34. thomas - Еее, надежди...
22.02.2008 09:29
Не може премиер с такова чувство за хумор (такова правителство на опозицията е спретнал, че като стигнаха до говорителя, вече не можех да стоя прав) да бъде свален с вот на недоверие, дори и ако нямаше солидно мнозинство...
цитирай
35. dagma - thomas
22.02.2008 10:52
Да, вчера това човече го изигра голям веселушко. Някаква си там опозиция да му търси кусури. Ама ха! Нека си се посмее сега, че на него и столетницата му може да им стане тъжно за много дълго време. От арогантната им коалиция те ще плащат сметката накрая.
цитирай
36. gantree - @ thomas
22.02.2008 11:48
"Чувството за хумор" изглежда е единственото останало убежище на премиера Станишев. И на теб самият, ако може наистина да се вярва на думите ти, че не си могъл към края "да стоиш прав". Любен Дилов син е сред последните, които бих защитил, но беше изключително грозна гледка според мен премиерът на България да се еб*ва с говорния му дефект от трибуната на Народното събрание.

Не помня кой спомена това вчера, но все пак, нека поне веднъж и на Станишев да му се удаде да "състави" правителство, та било то и въображаемото опозиционно такова, след като неговото собствено правителство, както знаем добре, беше съставено, подредено и натрапено нам от други.

А смехът е здраве, за това безспорно си прав. Поздрави.
цитирай
37. анонимен - Фалш и нищо друго...
26.02.2008 19:13
В русенския квартал „Средна кула" започна подписка срещу изграждането на защитени жилища за децата от Могилино, съобщи БНР.

......Местните жители обаче заявяват, че няма да понесат всеки ден да минават край децата и че гледката ще им бъде неприятна.

http://news.ibox.bg/news/id_19542035
цитирай
38. vselenche - Здравейте!
27.02.2008 02:04
Много любопитно четиво, при това, както и друг път, хубаво написано от автора.
Аз лично като Вас от време на време гледам bTV, вкл. чета "24 часа", "Труд" и т.н. На мен самата ми е потребно това, а защо е отделен въпрос. Предаването "Великолепната шесторка", обаче, съм го пропуснала. За сметка на това чета втори любопитен постинг около тази история. Другият постинг в тази връзка е "Как се озовах във Великолепната шесторка" и е на адрес: http://svetlaen.blogspot.com/ Между другото, във връзка с "анонимните коментари" това е блог, който е добре да бъде посетен, за да види човек "Що е анонимен, Що е чудо" И ТО по значим проблем за българската академична общност.
А що се отнася до Анонимния посетител в този блог/постинг - коментар 23, вероятно това, което споменава като притча, е по-скоро някой кръчмарски виц. Но затова пък ми напомни за един хубав разказ, който слушах преди години около Коледа по Дарик радио. Ще си разреша да го разкажа, защото според мен кореспондира с този постинг.
На един дядо му починала бабичката. Той бил скръбен и много плачел. И така, ден след ден дядото все си седял сам на двора, докато минало оттам едно дете. Детето погледнало дядото и седнало до него. Дошла вечерта, а майката на детето, разтревожена, най-накрая го открила при дядото. "Къде ли не те търсих! Какво правиш при тоя дядо?"- казала тя на сина си. А момчето й отговорило: "Помагам му да плаче!"
Това е разказът по спомен. Водещият предаването тогава по Дарик радио в края каза на слушателите си: Какво заглавие бихте дали на чутото? Обадете ми се!
Стана дълго, извинявам се! Само още нещо в края. Може би, Dagma, така ви се е "видял" там сред публиката на "Великолепната шесторка"
г-н Борисов:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2851&sectionid=16&id=0000101
Поздрави!
цитирай
39. dagma - Здравей, Таня!
27.02.2008 11:17
Знам го аз този разказ. Той е от книгата "Детство в Сирищник" и се казва "Голямото сърце на малкия Гоце" :)
Поздрави и на теб!
цитирай
40. анонимен - Могилино не е шоу
27.02.2008 16:31
Кгото за първи път отидох в дома в село Могилино, си казах, че повече няма да стъпя там. Решението взех, заради това, че изпаднах в меко казано, депресия. Наложи се в последно време да отида още два пъти.Изисква се предварителна нагласа, за да се срещнеш с тези деца. И след това пак си отиваш с разбита психика и с много въпроси. Децата на Могилино не могат да имат нищо общо с шоу или нещо подобно.По-голямо подигравка няма. затова не съм гледала и "благотворителността" на БТВ. Не пари, хора са необходими. Наташа Димитрова
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dagma
Категория: Лични дневници
Прочетен: 182178
Постинги: 23
Коментари: 347
Гласове: 2239
Архив